Oplaadbare batterij - kosteneffectieve energiebronnen

Ons aangaande de krachtigste en nuttigste innovaties betreffende de moderne tijd is echt de oplaadbare batterij.

Betreffende een toenemende belangstelling naar en het gebruik over draagbare apparaten via consumenten, is de behoefte met oplaadbare batterijen in een loop der jaren heel toegenomen.

Oplaadbare batterij

Een band met 2 of verdere secundaire cellen, indien deze perfect is opgeladen door elektrische sterkte toe te passen, is ons oplaadbare batterij genoemd. Deze blijken kosteneffectief te bestaan in vergelijking met de wegwerpproducten, daar ze niet constant vernieuwen behoren te geraken. Het enig hetgeen u dan ook hoeft te verrichten kan zijn blijven opladen indien de lading voorbij is.

Deze goedkope energiebronnen beschikken over het leven heel wat gemakkelijker gemaakt. Ze kunnen echter duurder bestaan vervolgens de reguliere wegwerpbare, doch ze leveren immers financieel voordelig via een uitstekende benutting aangaande een cel.

De snelheid over het opladen over batterijen is in een loop der jaren beduidend toegenomen, van een tijd het het voorheen 12 tot 16 uur duurde tot de oplaadtijden van vandaag, ons uur ofwel minder teneinde het perfect op te laden.

Nu werken fabrikanten met andere uitvoeringen die beloven de levensduur met de batterijen te verlengen. De levensduur kan zijn afhankelijk over vele factoren zoals:

de chemische make-up,
totaal verbruik,
temperatuur,
vochtigheid
en verschillende omgevingsomstandigheden.
Andere cruciale factoren welke bijdragen met een langere levensduur zijn hoe ze worden verzorgen en dit aantal levenscycli ofwel ontlading. Een levensverwachting van elk type is anders.

Een oplaadbare batterij geschapen van nikkel en cadmium (NiCd) en oplaadbare batterijen nikkelmetaalhydriden (NiMH) heeft niet zo opslagcapaciteit, plusminus de helft betreffende alkalinecellen.

Ze beschikken over een neiging om sneller te ontladen en niet zo efficiënt te presteren bij lagere temperaturen. De levensduur met ons oplaadbare batterij hangt echter compleet af met dit toepassing en een kracht over NiCd- en NiMH-batterijen sterft geleidelijk af.

Overladen is alsnog ons verschillende factor welke de levensduur beïnvloedt en dit kan leiden tot oververhitting, waardoor lekkage ofwel overloop over een lading ontstaat.

Oplaadbare batterijtypes

Veel draagbare compacte mobiele apparaten en elektronische gadgets werken op opgeslagen stroom. Apparaten zoals laptop, mobiele telefoon, digitale camera, camcorder en afstandsbediening werken op meerdere soorten oplaadbare batterijen. Die ogen ​​hieronder vermeld:

NiMH - Nikkelmetaalhydride (NiMH) heeft de meeste keuze vanwege smartphones, camcorders, digitale camera's en andere persoonlijke elektronica. Hoewel het lijkt op nikkel-cadmium, bezit dit ons dubbele ofwel driedubbele capaciteit met nikkel-cadmium. Dit kan zijn dit beste om ons ​​nikkelmetaalhydride ook niet te heel wat te laden.

NiCd - Nikkel-cadmium (NiCd) kost niet zo vervolgens ons NiMH en heeft gedurende een gehele levensduur gelijke spanningsniveaus. Daarom worden ze vaak gebruikt in speelgoed en elektronische apparaten.

Dit meeste voorkomende geval over nikkel-cadmium kan zijn dit geheugeneffect waarbij harde, onoplosbare cadmiumkristallen diep geraken gevormd, waarin zich ons onvermijdelijk ontladingsproduct bevindt. Dit effect kan worden verhelpen via hem eens in de twee tot drie weken compleet te laten ontladen en aansluitend weer volledig op te laden.

LiION - Lithium Ion (LiION) behoort tot de nieuwste technologische ontwikkelingen. Ze hebben verdere capaciteit en bestaan duur in vergelijking betreffende overige beschikbare typen. Een levensduur met een lithium-ion begint vanaf een fabricagedatum in regio van het reeks keren het het kan zijn opgeladen en ontladen.

Oplaadbare batterijen zijn een milieuvriendelijke en economisch verantwoorde selectie. Oplaadbare batterijen bestaan beschikbaar in specifieke vormen en maten, zoals wegwerpbatterijen, doch oplaadbare batterijen hebben een verschillende oplader benodigd om op te laden. De tijd welke nodig is teneinde de batterij op te laden, hangt af aangaande dit reeks keren het deze mag geraken opgeladen, en de werkelijke levensduur kan zijn afhankelijk met het type technologie het is gebruikt teneinde een batterij te bouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *